Grendels

Aluminium grendels

Voor het afsluiten van draaiplateaus en deuren kan gebruik worden gemaakt van grendels. Deze zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerde en aluminium uitvoering. Voor buiten moet in verband met roestvorming altijd gekozen worden voor de iets duurdere aluminium grendels. Binnen kan ook van gegalvaniseerde grendels gebruik worden gemaakt.

Meerdere grendels

Voor de veiligheid en stevigheid moeten deuren altijd worden voorzien van 2 grendels, eentje boven en eentje onder. Tevens is het handig om aan de binnenkant van een deur ook een grendel te monteren zodat u wanneer u in de volière bent de deur kunt afsluiten.

Monteren van grendels

Grendels kunnen met behulp van kleine popnagels / zelfboordende schroeven op de aluminium kokers worden gemonteerd. Dit gaat het makkelijkst door te begin met de montage van de grendel op een al gemonteerde deur / draaiplateau. Vervolgens schuift u de grendel helemaal uit en kan de sluitkom worden gemonteerd.

Grendels beveiligen tegen inbraak

Veel grendels hebben de mogelijkheid om in gesloten stand door middel van een hangslot te worden afgesloten. Op deze manier wordt openen van de grendels bemoeilijkt echter niet voorkomen. Een met popnagels bevestigde grendel is nog altijd eenvoudig te forceren.

Dit artikel is bijgewerkt op: 07-09-2012