Konijnen Wc / Toilet

Konijnen Wc / Toilet

Een van de leuke punten van een konijn als huisdier is dat deze over het algemeen slechts een hoek van zijn hok gebruikt om zijn/haar behoefte te doen.
Zodra u weet welke hoek uw konijn gebruikt kunt u in deze hoek een speciaal konijnentoilet plaatsen. Een konijnentoilet is een driehoekig plastic bakje met een lage instap dat eenvoudig in de hoek gezet kan worden. Het konijnentoilet kan gevuld worden met zaagsel of houtkrullen. .
Zodra uw konijn zijn toilet ontdekt heeft zult u zien dat het voldoende is om dagelijks of om de dag zijn toilet te verschonen. De rest van het hok moet uiteraard ook verschoond worden maar zodra uw konijn gebruik maakt van het toilet zal het veel minder vaak zijn dan voorheen het geval was. .
Het kan soms een tijdje duren voordat een konijnentoilet als zodanig geaccepteerd wordt. Meestal spelen de konijnen er eerst een tijdje mee. Over het algemeen zullen ze vroeg of laat alleen het toilet gebruiken. .

Los in de woonkamer?

Als uw konijn vaak los in de woonkamer loopt kunt u een konijnentoilet in een of meerdere hoeken plaatsen. Een zindelijk konijn zal altijd het toilet opzoeken zodat dweilen en of vegen niet meer nodig is.

Dit artikel is bijgewerkt op: 29-08-2012