Goudvis in een kom of aquarium

Een goudvis in een kom

Vaak worden vissen in een glazen kom gehouden. Dit staat heel gezellig, maar is niet goed voor het dier. Vaak is de kom veel te klein en kan er dus maar weinig water in. Zo kan dus makkelijk voorkomen dat er niet voldoende zuurstof in het water zit. Een goudvis heeft eigenlijk een ruim aquarium nodig of in elk geval een rechthoekige bak. In een ronde kom kan een vis ook scheef groeien, aangezien het dier alleen maar rondjes kan zwemmen.

Een goudvis in een Aquarium

Aangezien goudvissen koudwater vissen zijn hoeft ergeen verwarming in het aquarium te zitten, . Alleen voor tropische vissen is verwarming nodig.

Zet het aquarium met 1 kant tegen de muur, dit geeft veel rust voor de vissen. Zet het aquarium niet bij het raam of bij de verwarming, dan wisselt de temperatuur teveel. Ook een plaats in de zon is niet wenselijk, zonlicht onttrekt zuurstof aan het water. Ook groeien er sneller algen in het water door zonlicht.

Leg grind op de bodem van de bak op het aquarium en leg er ook een paar mooi stenen in. Plantjes zijn ook erg belangrijk. Het staat mooi, maar plantjes zorgen ook voor zuurstof. Bovendien eten de vissen er van en kunnen ze er tussen schuilen. Doe niet teveel vissen bij elkaar, aangezien de dieren ook groeien.

Een goudvis in een Vijver

Een gewone goudvis kan ook in een vijver buiten leven. Maar als de vijver een diepte heeft van 60 centimeter of minder, moeten de vissen in de winter naar binnen.

Dit artikel is bijgewerkt op: 28-08-2012